|
cok kolay ve dogum gunlerinde olmassa olmazlardan kap kek veya almanlarda maffin dedikleri
klassik kap kek tarifinden yaptigim uzerine seker hamuru ile susledigim
kap kekler icin
malzemeler
1 bardak yogurt
3 yumurta
2 bardak seker
1 bardak un
1 paket vanilya
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
ihtiyaca göre sut (eger hamur cok kati olursa bir iki kasik sut ilave edilebilir )
| | | yapilisi ilk önce seker ve yumurtalar seker eriyene kadar cirpilir yogurt yag
| un
ve kabartma tozu da ilave edilir. yaglanan veya kapkek kagirtlari
yerlestirdigimiz kap kek tepsimizin icine iki kasik yardimiyla
hamurumuzu koyuyoruz uzerinden bir parmak bosluk brakmamiz gerekiyor
kabarinca tasmasin diye onceden isittgimiz 160derecede 20 dakika kadar
pisiriyoruz afiyet olsun uzerlerini suslemedende yiyebilecegimiz basit
bir tarif ayrca ben bunlari derin dondurucuya koyuyorum misafr gelmeden
önce dolaptan cikariyorum cok guzel oluyor. |
|
|
|
|
|
BUNU EN KISA ZAMANDA DENEMEM LAIZM
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN
yağ ne kadar konulacak
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSiltesekkurler gül ablam yorumun icin
YanıtlaSiltesekkürler merve hanim yag konmuyor bu tarife selamlar