26 Kasım 2012 Pazartesi

kabakli kek




malzemeler
  •  3 adet  yumurta 
  •  1 buçuk su bardağı  şeker       
  • 2 adet yesil kabak (soyulmus rendelenmis)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu




ilk önce seker ve yumurtalari iyice cirpiyoruz icerisine siviyag ve  soyup rendeledigimiz kabaklari iilave ediyoruz biraz karistirdiktan sonra un kakao ve kabartma tozu ilave ediyoruz bu asamada dikkat etmeniz kabaklarin durumuna göre hamur cok civik olursa biraz un ilave edilebilir  kek hamuru kivaminda olacak  hamurumuzu ilk önce yaglayip unladigimiz kek kalibina döküp 175 derecede 40 -50 dakika pisiriyoruz pisip pismedigini 40 dakika sonra bir kürdanla batirip kintrol edebilisiniz firindan firina degisiyor kurdan temiz se pismis demektir cikarip 10 dakika dinlendikten sonra kaliptan cikarip benim gibi cikolata eritip döke bilirsiniz yada sade pudra sekeri hindistan cevizi zevkinize göre susleyip ikram ediyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder