26 Mayıs 2013 Pazar

limonlu pasta

herkese kocaman selamlar  herzamanki gibi uzun bi aradan sonra buldugum ilk firsatta bi tarif paylasayim dedim sicak yaz günleri icin cok guzel bir pasta gerci biz buralarda dogru dürüst yazi göremesekte buldugumuz her günesli ani degerlendirmeye calisiyoruz  neyse gelelim tarife 


malzemeler 


krema icin 
1 paket limonlu jöle ( götterspeise zitronen gechmak)
2 paket sivi krema (schlagsahne a 200 gr)
400 gr labne peyniri (frichkäse )
bir limon
1 paket toz santi 
toz santiyi cirpmak icin 200 ml süt 


yapilisi 
sivi kremayi mixerle cirpiyoruz labne peyniri ilave ediyoruz biraz daha karistiriyoruz limonlu jölenin yarisini 250 ml kaynayan suya ilave edip iyice karistiriyoruz bu limonlu jöle karisimini biraz soguyunca  kremali karisima ilave edip karistiriyoruz  pandispanya kekimizden birtane alip kenarina cemberi geciriyoruz kremanin 3 de birini pandispanya kekimizin uzerine yayioruz ikinci keki koyup tekrar kremadan koyuyoruz  3 ncü pandispanyayi ve diger kremayida surdükten sonra tekrar 250 ml kaynar suya limonlu jölenin diger yarisini katip karistiriyoruz tekrar soguduktan sonra en uste kasik yardimiyla yavas yavas döküyoruz bu asmada cok beklemeyin yoksa iyice peltelesir dolaba koyduktan sonra 4- 5 saat bekledikten sonra servis yapacagimiz zaman dolaptan cikartip toz kremsantiyi süt ile cirpiyoruz limon dilimleri ve cirptigimiz toz kremsanti ile süslüyoruz afiyet olsun 


3 yorum:

  1. mmmm tatlı oldu mu akan sular pardon diyetler durur sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizde ayni benim gibi desenize Tatli düskünüsünüz :)

      Sil