- malzemeler
- yarim kilo kiyma
- 1 kuru sogan (rendelenmis )
- 1 su bardagi ince köftelik bulgur
- 1 yumurta
- yarim limon suyu
- bir tatli kasigi nane
- bir tatli kasigi kimyon
- karabiber tuz
- yarim cay bardagi sivi yag
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1yemek kasigi domates salcasi
2 kasik salca
2 kasik teryag
2 kasik sivi yag
kiyma derin bir kaba konarak icine rendelenmis sogan yumurta salcalar ve baharat konur iyice yogrulur yogrulan kiymadan elimizle köfteler yuvarlayalim bir tepsinin icine bir cay bardagi un serpip yuvarladigimiz köfteleri bu tepsiye koyalim
arada bir tepsiyi sallayarak köftelerin her yerinin unlanmasini saglayalim .diger tarafta tencerenin icine
teryag ve sivi yag ile salcayi alalim salcayi biraz kavurduktan sonra 2 litre kadar su koyup kaynatalim salcali su kaynamaya baslayinca unlu tepside ki köfteleri kaynayan suya alalim altini kisip 15-20dakika kisik ateste pisirelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder