- 6 tane girit kabağı
- 1-2 tane kuru sogan
- 1 su bardagi pirinc
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- istege göre nane kara biber
- sivi yag
Hazırlanışı
- ilk önce kabaklari yikayip iclerini oyuyoruz disin serit halinde soyuyoruz
- soganlari dograyip sivi yagda kavuruyoruz
- salcasini ilave ediyoruz (isteyen taze domatesde dograyabilir
- kavrulan soganlara yikanmis princi ilave ediyoruz
- baharatlari da ilave ettikten sonra
- iclerini oydugumuz kabaklara doldurup tencereye diziyoruz
- üzerine iki bardak kadar suyu bir kasik salca ile karistirip döküyoruz
- orta ateste 25 -30 dakika pisiriyoruz
- pistikten sonra yogurt la beraber servis yapabilirsiniz
- afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder