11 Nisan 2012 Çarşamba

sebzeli et

malzemeler
  • 1 kg  kusbasi et
  • 2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1-2 adet sogan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet havuc
  • 2-3 yemek kaşığı siviyag
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • Tuz karabiber
  •                                                                 yapilisi
  • ilk önce ince dogranmis soganlari siviyagda kavuruyoruz etleri ilave edip salcayi ilave edip karistirdiktan sonra etleri ilave ediyoruz  biraz su ekleyip etlerin biraz pismesini bekliyoruz
    et biraz pisince sirayla serit soyulmus küp küp dogranmis tuzlu suda bekletilmis patlicanlar
    dilim dilim kesilen havuc syulmus küp küp dogranmis biberler ilave edilir uzerine bir iki parmak  gececek kadar su ilave edilir su kaynamaya baslayinca ocagin ayari düsürülerek kisik ateste pisirilir son olarak tuz biber ve arzuya göre sarmisak ilave edilir
    afiyet olsun

    2 yorum:

    1. tekrar merhabalar:)
      tarifleriniz,sunumlarınız çok hoşş gerçektenn..
      emek verilmiş belli..
      takipçinizim seve seve her daim..:)
      sevgiler antalya,dan..:)

      YanıtlaSil
    2. merhaba bir tutam kekik yorumicin cok tesekkürler beyendiginize sevindim elimden geldikce birseyler yapmaya calisiyorum ;) selam sevgiler almanyadan ;)

      YanıtlaSil