30 Nisan 2012 Pazartesi

brüxel lahanasi

cok sevdigim bir yemektir brüxel lahanasi bizim buralarda cok bulunur derin dondurulmus olanida taze olanida var c vitamini yüksek dir ayrica kansere yakalanma riskini azalttigi söylenir ustelik yapmasida cok basit

malzemeler
Malzemeler:
1 Paket Brüksel Lahanası yarim kilo
1 cay pardagi pirinc
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan

sivi yag
tuz karabiber
sarimsak kimyon

ilk önce
Lahanaların üst yeşil veya sararmış yaprakları ayiklayip kök kısimlarini  kesiyoruz yikayip iri olanlari ortadan ikiye bölüyoruz

    yapilisi       
soganlari soyup yikayip dogradiktan sonra siviyagda kavuruyoruz  salcayi ilave edip karistiriyoruz temizlenmis lahanalari ve princi ilave ediyoruz bir litre kadar sicak su ilave ediyoruz tuz biber  kimyon sarimsak ilave edip kaynamaya baslayinca ocagin altini kisip lahanalar yumusayincaya kadar pisiriyoruz  afiyet olsun

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder