1,5 kilo portakal kabugu
1500 gr. tozşeker
2,5 su bardagi su
1 adet limonun suyu
Portakal Kabuklarının Hazırlanışı:
1. Portakalların kabuklarıni bir parmak kalınlığında soyup. İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alıyoruz (çok alırsanız kabuk pişerken sertleşir).
2. Uzun bir ipi iğneye geçirip. resimdeki gibi İğneyle delerek ipe diziyoruz. İpin ucu bagliyoruz
3. Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su ilave ediyoruz. Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletiyoruz (acılarını atmaları için).
4. Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayip süzüyoruz
bi tencereye seker ve 2,5 su bardagi suyu ilave edip
tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatıyoruz. Biraz kaynayınca kabukları içine atıp. Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatıyoruz
son olarak limonun suyunu ilave edip ocaktan aliyoruz portakal kabuklarini n ipini kesip catalla ipten siyiriyoruz recelimiz iliyinca kavanoza koyup ilik bir yerde muhafaza ediyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder