-
1su bardagi ilik süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1tatli kasigi tuz
- 1 paket yasmaya
- aldigi kadar un (bir kiloya yakin un gidiyor )
- İç Malzemeler:
- peynir
- Maydonoz
- Üzeri için sos:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1cay baragi sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardagi ilik su
1 bardak sivi yag
ilk önce yaş mayayı, bir bardak ilik su 1 tatlı kaşığı toz şeker ile karistirip mayanin erimesini sagliyoruz ilik sütü ve sivi yagi ilave ediyoruz
tuzu ve unu yavaş yavaş ilave ederek, kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguruyoruz yarim saat saat dinlenmeye birakiyoruz bu arada ic malzemesi icin peynirle ince kiylmis maydonozlari karistiriyoruz.
mayalanan hamuru 4 parçaya böluyoruz
her parcayi merdaneyle kulak memesi kalinliginda resimde görüldügü gibi acip icine peynirli karisimi serip kapatiyoruz bicakla iki parmak kalinliginda seritler kesip tepsiye diziyoruz tepsiye dizerken kestigimiz dizmanalarin baslarini 3 parmagimizla büzüyoruz ve uzerini bi bezle kapatip 1 saat kadar tekrar mayalanmasini bekliyoruz
kabarmis dizmanalarin üzerine bir kapta 1 su bardagi yogurt yumurta ve siviyag un ve kabartma tozunu karistirp hamurun üzerine döküp 200 derecede kizarana kadar pisiriyoruz
eger resimdeki gibi yuvarlak borcamda pisirirseniz iki tepsi cikiyor
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder