malzemeler
yarim paket makarna serit veya kelebek
3 yumurta
yarim paket makarna serit veya kelebek
3 yumurta
2 su bardagi süt
1 cay bardagi sıvıyağ
2 yufka
bir yuvarlak böreklik peynir
1 bağ maydanoz
Hazırlanması:1 cay bardagi sıvıyağ
2 yufka
bir yuvarlak böreklik peynir
1 bağ maydanoz
makarnayı haşlayip süzüyoruz.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz dograyip karistiriyoruz . Süt, yumurta sıvıyağ biraz tuz karıştırılıyoruz birtane yumurta sarisini üzerine sürmek icin ayiriyouz.Fırın dayanikli bir kabi yagliyoruz ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyulur(.ben yukarda yaparken tüm yufka yoktu ücgen yufkalardan yaptim)
Haşlanmış makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülür. Hazırlanan süt yumurta ve yag karistirilir ve bir miktar makarnanin uzerine dökülür sonra peynirli maydonoz karisimi serilir ikinci yufkanin yarisi büzerek konur yine sütlü karisim peynir ve makarna
Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatılır.börek picakla dilimlendikten sonra kalan sütlü karisim son katın üstüne dökülür. Kalan yumurta sarisi sürülür 180 derecede önceden isitilmis firinda pisirilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder