22 Nisan 2011 Cuma

rafaelolu pasta

malzemeler
bir adet kakaolu pandispanya 3 katli
3 paket cig krema (600ml)
3 paket krema sertlestirici
1 paket rafaelo cikolatasi
200gr beyaz küvertür
200ml cig krema
1cay bardagi hindistan cevizi
200gr cilek
keki islatmak icin bir cay bardagi süt
yapilisi ilk önce kremayi krema sertlestirici ile cirpiyoruz 3te birini ayirip geri kalanina rafaelolari katiyoruz
(rafaelo cikolatasi olmazsa fazladan bir caybardagi hindistan cevizi ve biraz dövülmüs badem ekleyebilirsiniz )
kekin etrafina kalibi yerlestirip ilk katini bir iki kasik sütle islatip üzerine cilekleri dogruyoruz kremadan cok az koyup ikinci keki koyuyoruz onunda üzerini sütle islatip kremanin geri kalanini yayiyoruz 3 keki koyup  sogumasi icin dolaba koyuyorz bu arada bir tencerede 200ml krema ile 200gr beyaz küvertürü eritip iliyinca  dolaptaki pastayi cikartip üzerine sürüyoruz pastanin her tarafini ganajla kapladiktan sonra üzerine bir paket hindistan cevizini serpiyoruz kalan krema ile zevkimize göre süslüyoruz ben cikolata taransfer kalibi ile dekor yaptim bunu daha sonra detayli anlatacagim insallah

buda ic görünüsü size afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder