burda almanyada almanlarin en cok tükettikleri sebzedir heralde brokoli A. B, C, ve K vitaminleri, kalsiyum, demir ve selenyum minerallerinin yanı sıra çok güçlü antioksidan maddeler içerir.ayrica icinde yüksek miktarda “Sulforaphane” ( Sulforafan )
antikanserojen bir madde bulunuyor cocuklari sevmeyenler bu sekilde deneyebilirler bende herzaman ise yariyor gerci benim cocuklar sever brokoliyi ama ben ayni tarifi karnibaharlada yapiyorum .mutlaka denemelisiniz cok nefis bi tarif isterseniz bu tarifi milföy kullanmadan sade olarakta yapabilirsiniz o zaman altina milföy sermeden yaglanmis borcama dökebilirsiniz .
malzemeler
1 adet brokoli dallarina ayirip yikadiktan sonra hafifce tuzlu suda hasliyoruz cok haslanmiyacak firindada pisecegi icin 3-4 dakika yeterli olacak
200 gr cig krema (krema yoksa süt )
3 yumurta
1 su bardagi kasar rendesi
yarim cay kasigi muskat (hind cevizi )yoksa koymasanizda olur ama sütlü kremali yemeklerde cok yakisan bi baharat
tuz biber
bes adet miföy uzun olan kare olursa 10 tane
yapilisi miföyle buzlari cözüldükten sonra merdaneyle hafif acip kenarlarini hafif fircayla sulayip ust uste getiriyoruz borcamin altini yaglayip birlestirdigimiz miföyü yerlestiriyoruz
uzerine yumurtalari kremayi (yoksa sütü) kasar rendesini
ve tuz biber muskat baharatlarini iave edip en son haslanan brokoliyide katip miföyün uzerine döküyoruz önceden isitilmis 180 derecede 35-40 dakika uzeri iyice kizarana kadar pisiriyouz afiyet olsun
milfoy buyuk kolaylik sagliyor gercekten. kis de cok guzel, ellerinize saglik
YanıtlaSiltesekkürler lama yorumun icin evet haklisin benim derin dondurucuda olmazsa olmazlar dandir milföy acil durumlarda ister tatli ister tuzlu cok pratik selamlar
YanıtlaSil