- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket yaş maya
- (yoksa 1 tatlı kaşığı kuru maya) Yarım tatlı kaşığı şeker
- bir tatli kasigi tuzAldığı kadar un
- ic malzemesi
- 250 gr kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- sıvı yağ (bir caybardagi)
- 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
- tuz karabiber
Yapılışı:
1.süt ve su yogurt ile karistirlir seker tuz ve maya ilave edilir sivi karisim mutlaka ilik olmali 35 derece yani parmaginizi degdiginizde yakmayacak maya iyice eryince unu yavas yavas ilave edip yumusak hamur yogrulur Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine
sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı
işlem diğer hamur içinde yapılır
ic harci icin önce tavaya bir miktar sıvı yağ koyup
kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz
Doğranmış soğan ve biber ilave
edip 4-5 dakika kavurduktan sonra doğranmış domatesilave ediyoruz
baharatlari ekleyip ocaktan aliyoruz ic harcini hamuru yogurmadanönce yapilmali hamur hazirlayanakadar ic harci soguyor
Tepsiye yagli kagirt koyuyoruz yoksa yagliyoruz ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle
açıp. Tepsiye yerleştiriyoruz
Üzerine kıyma harcının tümü seriyoruz
Diğer hamuruda tepsi büyüklüğünde kiymali karisimin uzerine yerleştiriyoruz En son
üstüne yumurta sarısı sürülüp resimdeki gibi bicakla dilimlere ayiriyoruz
200 derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
Afiyet olsun.
merhabalar yemek hobi allahım bu nedir böyle face sayfasından geldim buraya nerdeyse keşke gelmeseydim diyeceğim:)) ağzım sulandı resmen :))
YanıtlaSilbu güzel tarifi denemek istiyorum teşekkür ederim
tesekkür ederim mavi deneyince sonucu yazarsan sevinirim cok severek yaptigim bi börek yapmasida kolay sana kolay gelsin ;)
YanıtlaSilElinize saglik olsun cok sevdigim bir lezzet. Sabah kahvaltilarinda muhtesem oluyor.
YanıtlaSilGecen sene texsas geldim diye yazmissiniz. Bir daha gelirseniz haberim olsun seve seve agirlarim sizi.
Sevgiler..hayirli ramazanlar..
iyi aksamlar mutfak dili cok tesekkürler davetin icin gelmis gibi oldum bile keske daha önce tanissaydik 6 haftalik izinin 5 haftasini türke hasret gecirmezdim :)selamlar
YanıtlaSil