Malzemeler:
- 3 Adet Yumurta
- 200 gr Tereyağı veya Margarin (oda sıcaklığında )
- 150 gr Şeker
- 100 ml Süt
- 200 gr Un
- 100 gr Çikolata
- 1 Paket Vanilyalı Puding
- 1 paket vanilya
- 3 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
Hazırlanışı:
- fırınınızı 180°C’ ye ayarlayın.
- Geniş bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
- Şeker eriyince oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.(sıvı karışım)
- Çikolata haricinde tüm toz malzemeleri (un, kabartma tozu, vanilya ve vanilyalı pudingi ayrı bir kapta karıştırın)
- Toz karışımı sıvı karışıma ekleyin ve yüksek devirde 2 dakika çırpın.
- Çikolataları rendenin genis bölümünde rendeleyin
- en son Çikolatalari kek karışımına ilave edin.
- Spatula veya kaşık yardımıyla çikolataların homojen dağılmasını sağlayın.
- muffin pişirme kâğıtlarıni maffin pisirme kalibinin icine koyun böylece maffinler piserken formda kalir
- kagirtlarin sadece 3 de birini doldurun cok doldurursaniz kaliptan tasar
- kalip yoksa sadece maffin kagirtlarida yeterli olur
- eger sade kalipta pisirecekseniz kaliplari yaglayip unlamaniz gerekir yoksa yapisir
- Önceden ısıttığınız fırında 180°C’de 25 dk pişirin.
- Çıkartmadan önce kürdan testini yapın. Kürdan temiz ise muffinleri çıkartın.
- Soğumaya bırakın…. ben bu maffinleri arkadasin dogum gününe giderken hediye olarak yapmistim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder