2 Mart 2011 Çarşamba

peynirli yumusak pogaca

  •  2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 4 yemek kasigi seker
  • 1 yemek kasigi tuz
  • 1yas maya
  • aldigi kadar un
ic icin bir yuvarlak böreklik peynir 200gr
yarim demet maydonoz
ayrica 1 yumurta sarisi ve biraz susam üzeri icin

yapilisi öncelikle hamur malzemelerinden kulak memesi yumusakliginda bir hamur yaogurup üzerini örtüp mayalanmaya birakiyoruz
diger tarafta peyniri catalla ezip maydonozu incecik kiyip peynirle karistiriyoruz
mayalanan hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip icine biraz peynirli harctan koyuyoruz
üzerine yumurta sarisi ile susam sürüp 200drecede pisiriyoruz




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder