- Hamur icin:
- 2 su bardagi ilik süt,
- 1 su bardagi sivi yag
- 2 yemek kasigi toz seker
- 2 tatli kasigi tuz
- 1 paket yasmya
- aldigi kadar un
- 2 orta boy sogan
- 4-5 patates (haslanmis)
- biraz maydonoz
- tuz karabiber
- siviyag
- yumurta sarisi üzeri icin
- susam üzeri icin
bütün malzemelerden kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguruyoruz üzerini kapatip mayalanmasini bekliyoruz
Bu arada haslanmis patatesleri ve soganlari kücük, kücük dogruyoruz. Soganlari siviyagda pemlestiriyoruz ve patatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Baharatlarini ekliyoruz ve ince dogranmis maydanozlari ilave edip ocaktan indiriyoruz.
Mayalanan hamurdan bezeler yapip yaglanmis zemine diziyoruz. Teker, teker acip üzerine biraz icten koyup kapatiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip susamli yumurta sarisi sürüp Tepsiye diziyoruz birazda tepside bekledikten sonra önceden isitilmis firinda (200 °C) pisiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder