2 Mart 2011 Çarşamba

patatesli pogaca


  • Hamur icin:

  • 2 su bardagi ilik süt,
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 2 yemek kasigi toz seker
  • 2 tatli kasigi tuz
  • 1 paket yasmya
  • aldigi kadar un
ic icin
  • 2 orta boy sogan
  • 4-5 patates (haslanmis)
  • biraz maydonoz
  • tuz karabiber
  • siviyag
  • yumurta sarisi üzeri icin
  • susam üzeri icin
yapilisi
bütün malzemelerden kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguruyoruz üzerini kapatip mayalanmasini bekliyoruz
Bu arada haslanmis patatesleri ve soganlari kücük, kücük dogruyoruz. Soganlari siviyagda pemlestiriyoruz ve patatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Baharatlarini ekliyoruz ve ince dogranmis maydanozlari ilave edip ocaktan indiriyoruz.

Mayalanan hamurdan bezeler yapip yaglanmis zemine diziyoruz. Teker, teker acip üzerine biraz  icten koyup kapatiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip susamli  yumurta sarisi sürüp  Tepsiye diziyoruz birazda tepside bekledikten sonra   önceden isitilmis firinda (200 °C) pisiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder