15 Mayıs 2011 Pazar

afyon lokumu


afyon lokumu bu tarifi keskinlinin blogunda gördüm kendisine tesekkür ediyorum
ben icerisine kremsanti koymadim ama böylede cok güzel oldu
  • malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardagi + iki yemek kasigi un
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr margarin
  • 250 gr hindistan cevizi
  • yapilis hindistan cevizi haric bütün malzemeyi bir tencerede iyice karistirip orta isida kaynayana kadar karistiriyoruz kaynamaya baslayinca kenara alip karistirmaya devam ediyoruz iliyana kadar devam ediyoruz dik dörtgen tepsimize hindistan cevizini yayiyoruz üzerine pisirdigimiz muhallebiyi yayip iyice donmasini bekliyoruz iyice sertlesince seritler keserek bir supatula yardimi ile rulo yapiyoruz maffin kagirtlarina koyup servis ediyoruz üzerine findik fistik ile süs yapabilirsiniz afiyet olsun

1 yorum:

  1. bunun arasına muz ve kıremşanti konulup dolma gibi sarıldığındada nefs bir tat oluyor denemenizi tavsiye ederin ;)

    YanıtlaSil