26 Mayıs 2011 Perşembe

cheesecake (käsekuchen)

bu almanlarin en klasik pastalarindan biridir o kadar cok cesidi varki ben ilk olarak sade olani paylasayim dedim
  • malzemeler
  • tabani icin
  • 1 yumurta
  • iki kasik tereyag (sivi)
  • 200 gr un
  • 75 gr seker
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu

bu malzemelerden bi hamur yagurup biraz dinlendikten sonra altina yagli kagirt serdigimiz 28 lik kaliba yayiyoruz kenarlarini yukari dogru yüksek birakiyoruz



  • ic malzemeler
  • yarim limon suyu
  • 200gr seker
  • 1 kg Magerquark(labnepeyniri)
  • 2 yumurta
  • 50gr nisasta
  • 200ml cig krema
  • 1 yemek kasigi teryag (sivi)
  • iki kasik kakao
  • yapilis yumurtalarin akini cam kasede köpük olana kadar cirpiyoruz diger tarafta yumurta sarisi
seker ile iyice cirpilir icerisine labne peyniri nisasta cig krema karistirilir son olarak köpüklesen yumurta aklarini ilave edip  yarisina iki kasik kakao koyup kaliba serdigimiz hamurun üzerine döküp 180derece önceden isitilmis firinin alt kisminda 60 dakikaya yakin pisiriyoruz firinin kapisi acilmamasi lazim yoksa peynirli karisim cökebilir bu pasta en güzel bir gün dinlenince oluyor
icerisine visne mandalina da konabilir afiyet olsun





2 yorum:

  1. Selam ben Aynur
    bloğunu Cahide de yorumlardan görüp tanımaya geldim yenisin sanırım blog dünyasına hoşgeldin kardeş ellerine sağlık güzel lezzetler eklemişsin sunum fikirleride çok hoş olmuş paylaştığın için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. as aynur hanim güzel yorumunz icin cok tesekkürler evet henüz yeniyim blogdünyasinda birazda esimin istegiyle oldu bakalim hayirlisi bu arada tanistigima memnun oldum burdan arabistana kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil