30 Mayıs 2011 Pazartesi

cilekli pasta

pandispanya keki icin malzemeler
  • 3 yumurta
  • 150gr seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 125gr un
yapilisi
yumurta aklari 3 kasik ilik su ile beyaz köpük oluncaya kadar cirpiyoruz .yumurta sarilari seker ile iyice cirpiyoruz icerisine un ve kabartma tozu da ilave edip son olarak köpüren yumurta akini ilave edip  altini yagli kagirt ile kapladigimiz kaliba döküp 180derece konveksiyonlu firinda 165 derecede 30 dakika pisiriyoruz cikarmadan önce kürdan testini unutmayin batirdiginiz kürdan temiz cikarsa pismis demektir firindan cikarinca kek soguyunca ortadan ikiye bölüyoruz
kremasi icin malzeme 1 paket cig krema 200gr .500 gr magerquark (lor peyniri ) 2 paket kremsanti 400 ml süt
yarim su bardagi seker bir paket agartine 500 gr cilek yapilisi cilekleri yikayip tencereye aliyoruz (üzerine süslemek icin 14 tane kadar ayiriyoruz ) tencereye aldigimiz cileklerin üzerine sekeri koyup ocakata seker eriyene kadar bekliyoruz sekeri eriyip cilekler yumusayinca rondoyla eziyoruz icerisine quarki ilave ediyoruz diger tarafta cirptigimiz cig kremayi da bu karisima ilave ediyoruz sonra tencerede 200 ml suyla kaynattigimiz agartine (bitkisel jelatin ) iliyinca bunuda krema karisimina ilave ediyoruz biraz civik oluyor ama endise etmeyin sonra donuyor sonra iki kat pandispanyayi ilk katinna pasta kalibinin kenarini veya cember koyup bu karisimin yarisini döküyoruz üzerine ikinci pandispanyayi koyup karisimin diger yarisini döküyoruz ve pasta yi dolaba koyup bir saat kadar bekliyoruz son olarak pastanin en üstüne iki paket toz kremsantiyi sütle cirpip üzerini zevkimize göre süslüyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder