- malzemeler
- 200gr cilek
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 150gr +2 kasik seker
- 75 ml yag
- 300gr un
- yarim paket kabartma tozu
- 250gr yogurt
- 2 kasik pudra sekeri
- bir iki damla limon
- 400gr cig krema
- 2 paket krema sertlestirici
- üzerini süslemek icin seker boncuk
yapilisi
ilk önce 150gr seker vanilya sekeri ve yumurtalar iyice cirpilir
yag un ve kabartma tozu ilave edilir son olarak yogurt ilave edilir maffin kaliplari yaglanir veya maffin kagirtlarilarina iki kasik yardimi ile yarisindan az doldu´rulur 180 derecede 20dakika pisirilir 10 dakika kadar dinlendirilir
diger tarafta krema krema sertlestirici ile iyice cirpilir cilekler rondoda püre haline getirilip kremaya ilave edilir maffinlerin üzerinden kabarik kismi picakla kesilir kesilen dilimi ortadan bölünür iki kasik pudar sekeri bir iki damla limon ile karistirilip bir firca ile kesilen dilimlerin üzerine sürülüp seker boncuk ile süslenir maffinlerin üzerine biraz krema konup kesilen dilimler ters olarak yerlestirilir afiyet olsun
(seker boncuk yerine findik cikolata parcaciklari da konabilir veya hindistan cevizi rendesi )
pudra sekeri ile serbet yapmak istemesseniz recel veya bal ilede yapistirabilirsiniz üzerindeki süsleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder