5 Mayıs 2012 Cumartesi

patlican kebabi

yine cok pratik ve  bilindik bi tarif
aksamlari resim cekmeyi hic sevmiyorum zaten beceremiyorum bu resim isini birde aksam oldumu daha kötü:( karanlik cikiyor  benim bu  bu isi ögenmem zaman alacak galiba :)


malzemeler
4 tane uzun patlıcan
Yarım kilo kıyma
1 sogan (rendelenmis )
1-2 dilim bayat ekmek (suda islatilmis ) bayat ekmek yoksa galeta unuda koyabilirsiniz yarim cay bardagi kadar
1-2adet domates
3-4 tane çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz biber kimyon
  Patlıcanlar alacali soyup  2 parmak kalınlığında kesip tuzlu suda bekletip mutfak pecetesi ile kurulanir kiyma tuz biber bayat ekmek ve sogan rendelenerek yoguruyoruz hazirladigimiz   Köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarladıktan sonra bir patlıcan bir köfte olmak üzere yuvarlak bir tepsiye diziyoruz Ortasına biberler ve halka şeklinde doğradığımız domates dilimlerini koyuyoruz Salçayi 2 su bardağı suda eritip  tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde döküyoruz 180 derecede kizarana kadar pisiriyoruz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder