9 Mayıs 2012 Çarşamba

portakal kabugu receli

Malzemeler;
 1,5 kilo portakal kabugu
 1500 gr. tozşeker
 2,5 su bardagi su
 1 adet limonun suyu


Portakal Kabuklarının Hazırlanışı:
1. Portakalların kabuklarıni bir parmak kalınlığında soyup. İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alıyoruz (çok alırsanız kabuk pişerken sertleşir).
2. Uzun bir ipi iğneye geçirip. resimdeki gibi  İğneyle delerek ipe diziyoruz. İpin ucu bagliyoruz
3. Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su ilave ediyoruz. Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletiyoruz (acılarını atmaları için).
4. Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayip süzüyoruz
 bi tencereye  seker ve 2,5 su bardagi suyu ilave edip
 tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatıyoruz. Biraz kaynayınca kabukları içine atıp. Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatıyoruz
son olarak  limonun suyunu ilave edip ocaktan aliyoruz portakal kabuklarini n ipini kesip catalla ipten siyiriyoruz recelimiz iliyinca kavanoza koyup ilik bir yerde muhafaza ediyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder