29 Haziran 2012 Cuma

dizmana

                                                         
    1su bardagi ilik süt
    1 su bardagi ilik su
    1 bardak sivi yag 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1tatli kasigi tuz
  • 1 paket yasmaya
  • aldigi kadar un (bir kiloya yakin un gidiyor )
  •  
  • İç Malzemeler:
  • peynir
  • Maydonoz
  • Üzeri için sos:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1cay baragi sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanması:
ilk önce  yaş mayayı, bir bardak ilik su 1 tatlı kaşığı toz şeker ile karistirip mayanin erimesini sagliyoruz  ilik sütü ve sivi yagi ilave ediyoruz
 tuzu ve unu yavaş yavaş ilave ederek, kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguruyoruz yarim saat saat dinlenmeye birakiyoruz bu arada ic malzemesi icin peynirle ince kiylmis maydonozlari karistiriyoruz.
mayalanan hamuru  4 parçaya böluyoruz
her parcayi merdaneyle kulak memesi kalinliginda resimde görüldügü gibi acip icine peynirli karisimi serip kapatiyoruz bicakla iki parmak kalinliginda seritler kesip tepsiye diziyoruz tepsiye dizerken kestigimiz dizmanalarin baslarini 3 parmagimizla büzüyoruz ve uzerini bi bezle kapatip 1 saat kadar tekrar mayalanmasini bekliyoruz

kabarmis dizmanalarin üzerine bir kapta 1 su bardagi yogurt yumurta ve siviyag un ve kabartma tozunu karistirp hamurun üzerine döküp 200 derecede kizarana kadar pisiriyoruz

eger resimdeki gibi yuvarlak borcamda pisirirseniz iki tepsi cikiyor 
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder