6 Mart 2011 Pazar

hamsili pilav


  •  malzemeler
  • 1 kg.hamsi
  • 1 orta boy soğan
  • misir unu
  •  2 su bardağı pirinç
     1 çay bardağı sıvı yağ

  •  1 tuz karabiber nane
            • Yeteri kadar su

Hamsi pilavi
 hazırlanışı:
Yag, sogan,  kavrulur. Pirinç eklenip pilav yapılır iyice demlendikten sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır. Hamsiler iyice yıkanır kilciklari cikartilir  mısır ununa bulandıktan sonra borcama  1 çorba kasıgı sıvı yag koyduktan sonra hamsiler sırtları dısa gelecek ve bosluk kalmayacak sekilde borcamin iç ve yan yüzeylerine dizilir. Hazırladıgımız  pilav tavaya yayılır hamsilerin dısarı tasmıs uçları üste kapatılır açıkta kalan yerler hamsiyle kaplanir ve 200 derecede kizgin firinda hamsiler kizarana kadar pisirilir afiyet olsun



 bu arada yazmadan edemeyecegim öteden beri hamsi veya balik kafasina karsi garip bir tikim var kesinlikle elliyemiyorum  sagolsun bizim bey yapar hep o isi  yada sagolsun balikcimiza rica ediyorum benim icin hazirliyor halbuki baligida cok severim samsunda da iki yil kaldigim halde alisamadim bir türlü :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder