9 Aralık 2011 Cuma

kuru patlican dolmasi

 KURU PATLICAN DOLMASI
  • 20 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
  • 15 adet kadar krutulmus biber (dolmalik
  • 2 dis sarmisak
  • 4-5 tane kuru sogan
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • iki cay bardagi kadar sivi yag
  • 2 su bardagi pirinc
  • karabiber tuz kimyon
  • bir limonun suyu
  • bir yemek kasigi toz seker
  • nane maydonoz
 hazirlanisi
Kuru patlıcanları,ve biberleri ayri ayri tencerede  kaynar suya koyup çatal geçecek şekilde haşlıyoruz. Biberler daha cabuk haslaniyor  (Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa degismesi lazim )
icinin hazirligi  önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsakları hafifçe kavurulur, salçaları ilave edip   karıştırılir. Yıkanmış pirinci ekleyip  ve hafifçe kavrulur. Bir bardak sıcak suyla tuzunu, şekerini koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Baharatlar, maydonoz ve nane de eklenir  . Hazırlanan bu karışımı, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde dolduruyoruz.
Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde diziyoruz.. Üzerine biberler aynı şekilde dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpiyoruz.. Dolmaların bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katıyoruz. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz.  limon suyu yerine nar eksiside kullanabilirsiniz
 
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder