2 Nisan 2013 Salı

firinda mantarli kereviz

 bu tarifim kereviz sevenlere gelsin bizde cok tuketilmeyen bir sebzedir  yinede cok saglikli oldugu icin arada bir sofrada bulundurmaya calisiyorum bu seferde firinda mantarli olarak yaptim cokta güzel oldu tavsiye ederim

malzemeler
  • iki adet kereviz (Burda kerevizler cok büyük en ufaklarini  sectim
  • iki limon
  • yarim Kilo kadar mantar
  • iki orta Boy sogan
  • bir kasik domates salcasi
  • bir kasik biber salcasi
  • tuzot (yoksa tuz biber yeterli )
  • uzerine serpmek icin kasar rendesi
ilk önce kerevizleri soyup ortadan bölüp limonla beraber bir tencereye uzeri gececek kadar su koyup hasliyoruz haslanan kerevizleri küp küp dogruyoruz diger taraftan kerevizler haslanirken soganlari soyup yikadiktan sonra ufak ufak dogruyup kavuruyoruz uzerine kabuklarini soyup küp küp dogradigimiz mantarlari ilave ediyoruz salcalarida ilave Edip yarim su bardagi kadar su ilave Edip bir iki Tasim kaynatip tuzunu biberinide ilave ettikten sonra ocaktan aliyoruz simdi ilk önce bir borcama haslayip dogradigimiz kerevizleri sonra mantarli sosu ilave ediyoruz son olarak uzerine kasar rendesini serpip firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder