- malzeme:
- 1 paket balli misir gevregi (kellogg's smacks 375 gr)
- 400 gr karamel bonbon (karamel sekeri ) (werther`s markasi olabilir )
- 350 gr tereyag
- 400 gr bedem veya findik (dövülmüs)
- 2 paket vanille aroma (ufak tuplerde olan )
- 3-4 tatli kasigi tarcin
yapilis:
badem veya findik kiriklarini yagli kagdin üzerine serip sicak firinda 10 -15 dakika 180 derecede kavuruyoruz.
büyük ve derin teflon tavaya teryagi eritip icine karamel sekerlerini ilave ediyoruz agir ateste sürekli karistiriyoruz sekerler iyice erimesi lazim kaynayan karisimi ocaktan alip icine kavrulan badem veya findik kiriklarini vanilya aromasini ve tarcini katip iyice karistiriyoruz. büyükce bir kabin icine misir gevreklerini alip uzerine sekerli karisimi dökerek karistiriyoruz yagli kagit serdiginiz borcama ben bir yuvarlak ve bir dikdörtgen kullandim esit sekilde yayiyoruz bir tahta kasik yardimi ile mümkün oldu kadar karsimi borcamin icine bastiriyoruz 5-6 saat kadar bekledikten sonra keskin bir picakla istediginiz sekilde kesiyoruz kesmeden önce tamamen donmasi gerekiyor yoksa dagilir özellikle cocuklarin severek yedigi citir citir bir lezzet oluyor denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.
5 Nisan 2013 Cuma
Misir gevrekli bademli karamel
bu tarifi selda mutfakta arkadasimizdan aldim burdan kendisine tesekkur ediyorum böyle cerez niyetine citir citir bir sey oluyor mister tom diye bir cikolata var bilenler ona benzer birsey temiz bir kutuda kurabiye gibi bir kac gün kalabiliyor yalniz kullandiginiz sekerler gercek karamel olursa daha iyi sonuc olur ben bulamadim aceleden sütlü seker kullandim (ayrica selda hanim tarifinde belirtmis karamel sevmeyenler icin tavsiye etmiyorum cok yogun karamel tadi var diye)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mmm eline sağlık canım nefis olmuş:)
YanıtlaSilTesekkürler bir kase lezzet yorumunuz icin
YanıtlaSilbomba olmuş yahu nerelere gideyim napayım ben nasıl kilo almayım yaaa yaz geliyo öhööööö... :(
YanıtlaSilama sizlere afiyetler olsun..