biz keskeki aslinda hep tavuk etiyle yapariz bu sekilde oktay ustada gördüm
ve hemen denedim cok güzel bi tarif
2 Su Bardak Buğday
2 Soğan
2 adet yesil biber
Yarım Kg. Kuzu eti
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1 Çorba Kaşık Tereyağı
1 Çorba Kaşık Salça
Kekik
Yapılışı:
Buğdayı üzerini 3-4 parmak gececek kadar su koyup iyice hasliyoruz bugdayin iyice sisip birbiriyle ozlesmesi lazim haslarken tahta kasikla eziyoruz su az gelirse az ilave edebilirsiniz tuz biber atip ocaktan aliyoruz .diger bi Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alıp ve kavuruyoruz biberleri de ilave ediyoruz uzerine Kuzu etini ilave edip salcasini baharatini ilave ediyoruz bi bardak kadar su ilave edip orta ateste etler yumusayincaya kadar pisiriyoruz . haslanan sade keskeki tabaga koyup uzerine eti döküp servis ediyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder