cok sevdigim ve cokcayaptigimbi börektir tava böregi yapilisida cok zaman almayan bi tarif
gelelim tarifimize
MALZEMELER
2 adet yufka
beyaz peynir( bir yuvarlak )
biraz maydanoz
iki su bardagi süt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tavayı yağlamak için iki kasik sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Tavamıza 1 kaşık sıyağı döküp ilk yufkayı bütün olarak tavanin uzerine seriyoruz.kenarlarını tavanin disindan sarkik birakiyoruz daha sonra ,böreğin üzerini örteceğiz.sos için süt yag ve yumurtayi karistiriyoruz.sonra kalan yufkayı parçalara bölüp,parça parça sütlü karisima batirip tavaya serdigimiz yufkanin uzerine buruşuk bir şekilde yerlestiriyoruz bu şekilde yufkaların yarısına gelene kadar devam edelim.Yarısına geldiğimizde iç harcını bolca yayalım ve tekrar geri kalan yufkalari sosa batirip cikartarak burusuk sekilde tavaya yerlestirelim .en son ilk yufkanın dışarıda kalan kısmını böreğin üzerine kapatıp onuda geri kalan sutlu karisimla soslayıp,ocağa alalım.
Altının her yeri kızarana kadar ocakta orta isida pisiryoruz alt tarafi pisince uzerine düz kapakla ters çevirip bakabiliriz.altı kızarınca kapağa alıp tavaya 1 yemek kaşığı daha yağ koyup pismeyen tarafi tavaya koyuyoruz yani böregimizi cevirmis oluyoruz.diğer yüzüde kızarınca ocaktan alip ılık olarak servis ediyoruz eger cevirmek icin uygun kapak yoksa duz bi tabakta kullanabilirsiniz ama dikkat edin eliniz yanmasin afiyet olsun
2 adet yufka
beyaz peynir( bir yuvarlak )
biraz maydanoz
iki su bardagi süt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tavayı yağlamak için iki kasik sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Tavamıza 1 kaşık sıyağı döküp ilk yufkayı bütün olarak tavanin uzerine seriyoruz.kenarlarını tavanin disindan sarkik birakiyoruz daha sonra ,böreğin üzerini örteceğiz.sos için süt yag ve yumurtayi karistiriyoruz.sonra kalan yufkayı parçalara bölüp,parça parça sütlü karisima batirip tavaya serdigimiz yufkanin uzerine buruşuk bir şekilde yerlestiriyoruz bu şekilde yufkaların yarısına gelene kadar devam edelim.Yarısına geldiğimizde iç harcını bolca yayalım ve tekrar geri kalan yufkalari sosa batirip cikartarak burusuk sekilde tavaya yerlestirelim .en son ilk yufkanın dışarıda kalan kısmını böreğin üzerine kapatıp onuda geri kalan sutlu karisimla soslayıp,ocağa alalım.
Altının her yeri kızarana kadar ocakta orta isida pisiryoruz alt tarafi pisince uzerine düz kapakla ters çevirip bakabiliriz.altı kızarınca kapağa alıp tavaya 1 yemek kaşığı daha yağ koyup pismeyen tarafi tavaya koyuyoruz yani böregimizi cevirmis oluyoruz.diğer yüzüde kızarınca ocaktan alip ılık olarak servis ediyoruz eger cevirmek icin uygun kapak yoksa duz bi tabakta kullanabilirsiniz ama dikkat edin eliniz yanmasin afiyet olsun
en kurtarici tariflerden,ustelik ne kadar da leziz degil mi!
YanıtlaSilellerinize saglik:)
evet lamacim valla benim bebek oldugundan beri cok sik yaptiklarim arasinda
YanıtlaSilartik patateslinden tut sosislisine kadar :)
ee ben senin kadar hizli her yere yetisen biri degilimsenin masallahn var tu tu masallah ;)