- malzemeler
- 4 hazır yufka
- 250 gr peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 yumurta +1 yumurtada en son uzerine
- 2 bardak süt
- 1 bardak sıvı yağ-tuz
- yufkanın birini yaglanmis tepsiye seriyoruz yufkanin tepsiden artan kenarlarini öyle birakiyoruz Önceden hazırladığımız süt, sıvı yağ, yumurta karışımı bir fırça yardımıyla yufkanin uzerine suruyoruz. İkinci yufkayi buzerek seriyoruz. sütlü karışımdan yine surüp peynirli karisimi seriyoruz.Üçüncü yufkayida da serip arasına sütlü karışım sürülür. Dördüncü yufka da üstüne serdikten sonra.İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek böreğin üstüne kapatıyoruz Kalan sütlü karışıma 1 yumurta daha kirip karisimi böregin uzerine döküyoruz böregi dilimleyip 200 derece firinda kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun .
10 Aralık 2012 Pazartesi
hazir yufkali börek peynirli
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder