10 Aralık 2012 Pazartesi

patates köftesi



 















cok sevdigim ve yapmasida kolay olan bir köftedir almanlarin ana yemek olarak ekmek ve elma puresiyle yedikleri bizimse kahvalti ve cayin yanina severek yedigimiz pratik bi tarif
malzemeler 
3-4 adet patates soyulup rendelenmis
2 sogan rendelenmis 
3 yumurta 
4-5 kasik un 
tuz biber
kizartmak icin siviyag

butun malzemeleri karistiriyoruz hafif meze kivamina benzer bi kivamda olacak un patateslerin buyuklugune gore daha az veya cok gerekebilirir tavada  isinan yagin icine servis kasigi ile bir kasik la patates karisimindan koyuup kasikla hafif uzerine basarak yatsiltiyoruz köfteleri orta kizginlikta bir iki sefer cevirerek  kizartiyoruz afiyet olsun . ( eger yagimiz cok kizgin olursa köftelerin ici pismeden disi cok kizarir )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder