5 Nisan 2013 Cuma

Misir gevrekli bademli karamel

 bu tarifi selda  mutfakta arkadasimizdan aldim burdan kendisine tesekkur ediyorum böyle cerez niyetine citir citir bir sey oluyor mister tom diye bir cikolata var bilenler ona benzer birsey temiz bir kutuda kurabiye gibi bir kac gün kalabiliyor yalniz kullandiginiz sekerler gercek karamel olursa daha iyi sonuc olur ben bulamadim aceleden sütlü seker kullandim (ayrica selda hanim tarifinde belirtmis karamel sevmeyenler icin tavsiye etmiyorum cok yogun karamel tadi var diye) 


  • malzeme:
  • 1 paket balli misir gevregi (kellogg's smacks 375 gr)
  • 400 gr karamel bonbon (karamel sekeri ) (werther`s  markasi olabilir )
  • 350 gr tereyag 
  • 400 gr bedem veya findik (dövülmüs)
  • 2 paket  vanille aroma (ufak tuplerde olan  )
  • 3-4 tatli kasigi tarcin


    yapilis:
      badem veya findik kiriklarini   yagli kagdin üzerine serip  sicak  firinda 10 -15 dakika 180 derecede kavuruyoruz.
    büyük ve derin teflon tavaya teryagi eritip  icine karamel sekerlerini  ilave ediyoruz agir ateste sürekli  karistiriyoruz  sekerler iyice  erimesi lazim  kaynayan karisimi ocaktan alip icine kavrulan badem veya findik kiriklarini vanilya aromasini ve tarcini katip iyice karistiriyoruz. büyükce bir kabin icine misir gevreklerini alip uzerine sekerli karisimi dökerek karistiriyoruz yagli kagit serdiginiz borcama ben bir yuvarlak  ve bir dikdörtgen kullandim  esit sekilde  yayiyoruz bir tahta kasik yardimi ile mümkün oldu kadar karsimi borcamin icine bastiriyoruz 5-6 saat kadar bekledikten sonra keskin bir picakla istediginiz sekilde kesiyoruz  kesmeden önce tamamen donmasi gerekiyor yoksa dagilir özellikle cocuklarin severek yedigi citir citir bir lezzet oluyor denemenizi tavsiye ederim  afiyet olsun.


3 yorum:

  1. mmm eline sağlık canım nefis olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkürler bir kase lezzet yorumunuz icin

    YanıtlaSil
  3. bomba olmuş yahu nerelere gideyim napayım ben nasıl kilo almayım yaaa yaz geliyo öhööööö... :(

    ama sizlere afiyetler olsun..

    YanıtlaSil