29 Mayıs 2013 Çarşamba

ev yapimi yogurt

 
 
sizde evde mis gibi ev yapimi yogurt yapmak isterseniz bence hic cekinmeyin hem basit Hemde cok daha saglikli evde süt ve mayaniz varsa  hemen mayalayabilirsiniz
 
 ilk önce tencereye sütümüzü alip kaynatiyoruz kaynamaya baslayinca altini hafif kisip tekrar karistira karistira bes dakika kaynatiyoruz isterseniz daha fazlada kaynatabilirsiniz kaynadikca yogurt daha koyu oluyor kaynayan sütü bi kenara alip sogumasini bekliyoruz mayalanma ayari serce parmagimizi süte batirdigimizda sicakligi elimizi yakmamasi gerekiyor eger emin olmak isterseniz mutfak derecesi kullanabilirsiniz sutun 37 derece olmasi lazim cok daha fazla soguk olursa guzel tutmaz simdi her litre süt icin bir yemek kasigi yogurt yeterli olacaktir ben bes litreye bes kasik kullandim elinizde Maya yoksa almanyada lidl deki Kücük yogurtlar oluyor 3,5 luk yag orani olan yogurdu bir tabaga alip sütten biri iki kasik alarak yogurdu biraz aciyoruz bu sulandirdigimiz yogurdu kasikla sütun kenarindan Dogru karistiriyoruz
 
  daha sonra tencerenin uzerine veya bir kevgir kapatarak bir bez ile kapatiyoruz sabaha Kadar böylece dinlenecek eger kevgir yani suzgec olmassa kapakla kapatin ertesi Sabah yogurdu muzu dolaba alarak bir günde böyle dinlendirin isterseniz yogurdu tencere yerine ufak cam kavanozlardada yapabilirsiniz bunun icin sütü mayalamadan kavanozlara bosaltim hepsini ayri ayri mayalayabilirsiniz bu Kadar umarim iyi anlatmisimdir size afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık ev yapımı yoğurdun tadına doyum olmuyor. Ben de fırsat buldukça yaparım. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. cok tesekkur ederim selda Hanim yorumunuz icin

    YanıtlaSil