10 Aralık 2012 Pazartesi

armutlu pasta


















malzemeler
  • 4 adet armut (ben konserve kullandim)
  • 100 gr damla cikolata +100gr cikolata(uzeri icin)
  • 150 gr un
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 100 gr tereyagi (eritilmis )
  • 3yumurta
  • 150 gseker
  • uzeri icin 1 paket krema( sivi  )
  • 1 paket kremsanti toz 


  • yapilis
  • ilk önce yumurta ve seker iyice cirpilir un tuz ve kabartma tozu ile karstirilir
  •  cirpilan yumurtalara yag ilave edilir unve cikolata azar azar katilir yagli kagirt konan kaliba dökülür
  • soyulup temizlenen ve ortadan ikiye bölünen armutlar kek hamurunun uzerine konur
  • 180 derece onceden isinmis firinda 35-40 dakika kadar pisrilir
  • firindan cikip soguyan kekimizin uzerine bir paket krem santi tozu bir paket sivi krema ile cirpip seriyoruz en son ben mari usulü erittigimiz cikolatayi pastamizin uzerini susluyoruz afiyet olsun

1 yorum:

  1. ALLAHIM ALLAHIM BU NE GÜZEL PASTA BÖYLE
    ELLERİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİN
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil