sizde denemek isterseniz yapmaniz gereken taze cig sut pastorize olmayacak
ortlama 10 litreden 1 kiloya yakin Beyaz peynir cikiyor eger benim gibi ciflikten direk alma imkaniniz
varsa hemen orda hayvandan sagilir sagilmaz 10 litrelik sut icin bir Tatli kasigi yeterli yada Maya
kabinin kapaginida kullanabilirsiniz bir kapak tam geliyor orada sut ile iyice karistirip kapagini sikica
kapatip buyuk bir torbaya koyuyoruz ama boyle imkaniniz yoksa cig sutu 36 dereceye getirmeniz
gerekiyor tam yogurt mayalama ayari oluyor parmagimizi batirinca karincalanip ama yakmayacak
bir iki Saat mayalaninca resimdeki gibi pelte ile sari suyu ayriliyor kasikla pelteyi cizikler atarak
boluyoruz Temiz bir pamuk bez veya tulbenti suzgecin uzerine gecirerek mayalanmis sutu dokuyoruz
ben bez olarak marketlerde satilan 100 de 100 pamuk posetler var onlari kullaniyorum suzmeden
once poseti ters ceviriyorum dikisler disarda kalsin diye
daha sonra poseti yuksek bir yere asarak bir iki Saat suyunun suzulmesini bekliyoruz biraz suzuldukten sonra resimdeki gibi iki tepsi arasina alip uzerine su dolu tencere veya bir kap koyarak baski yapiyoruz
ve bir kac Saat de boyle baskida kaldiktan sonra peyniri posetten cikarip keserek isterseniz hemen tuketebilir isterse salamura yapabilirsiniz salamura icin 100 de 9 oraninda tuz yani bir litre suya 90 gr tursu tuzu kaynatip soguduktan sonra peynirleri bir Kaba koyup uzerine bu su ile doldurup bir iki ay Kadar bekliyoruz boylece asil lezzetine kavusmus oluyor Hemde cig sutten yapildigi icin brucella denen bakteri riski kalmiyor afiyet olsun
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Ben de en kısa zamanda denemek isterim. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Banada beklerim. Sevgilerimle,
cok tesekkurler selda hanim
Silbende peynirin her türlüsünü çok severim emek verip evde yapmışsınız ne güzel maşallah
YanıtlaSiltesekkurler gülten Hanim yorumunuz icin
Sil