27 Mayıs 2013 Pazartesi

ev yapimi tavuklu sosis

 
evet arkadaslar icimizden bir cogunun artik cesaret edipte marketten sosis almadigini biliyorum icinde ne oldugunu bilmedigimizden hele su son skandallardan sonra bir cogumuz bu tur seylerden iyice istahinin kactigini tahmin edebiliyorum eger sizde gönül rahatligi ile cocuklariniza yedirmek isterseniz cok kolay bir altarnatif evde sosisinizi kendiniz yapin hem lezzetli Hemde icinde ne oldugunu biliyorsunuz :)
 
gelelim Tarife
 
malzemeler
3-4 adet but kemikleri alinmis (isterseniz kiyma olarak cektirin )
4 dilim kenarlari kesilmis  tost ekmegi
bir su bardagi et suyu
bir cay kasigi kimyon
bir cay kasigi karabiber
bir cay kasigitoz kekik
bir Tatli kasigi sogan tozu
2-3 dis sarimsak
tuz
 
 kenarlarini aldigimiz tost ekmeklerini etsuyu ile islatiyoruz  robotumuzun icerisine etleri ve

baharatlari koyup iyice cekiyoruz siz bu asamada makinaniza guvenmezseniz kasabiniza kiyma

olarak cektirin daha kolay olur benim makinada bu islemi iki seferde yaptim daha sonra ekmekleri ve

 biraz da et suyu ilave ederek iyice bir kac dakika iyice hamur olana Kadar cekiyoruz biraz yumusakca

olmasi lazim cektigimiz kiymayi dinlenmek uzere bir kac Saat dolaba koyalim   dinlendikten

sonra bu karisimi krema sIkma torbasina veya derin dondurucu torbasina doldurup ucunu kesiyoruz

masanin uzerine serdiginiz strejfolyo nun bir kenarina uzunca bu karisimdan serit gibi SIKIP   rulo

 seklinde sariyoruz bu asamada cigerciden salamura bagirsak alip onuda doldurabilirsiniz Burda onu

bulmak zor oldugu icin ben böyle strejfolyoya sariyorum bu asmada iyice sIKI sarmaya gayret ediyoruz

 sardiktan sonra mutfak ipligi ( dikkat edin ip naylon olmasin yoksa suda erir )ile baslarindan ve belli

 araliklarindan iple iyice baglayin
 resimdede gördügünüz gibi rulo yapip iple bagladigimiz sosislerimizi genis bir tencerede suyu

kaynatip icine atip ve 10 -15 dakika Kadar hasliyoruz haslanan sosiler makasla iple bagladigimiz

yerlerden keserek bastirinca folyodan cikiyor artik sosislerimiz kizartmaya Hazir tavada kizarttiktan

sonra afiyetle yiyebilirsiniz  ( bu sekilde hazirlayip pisirmeden  aylarca derin dondurucuda sakliyabilirsiniz )

5 yorum:

  1. uğraştırıcı ama sonuca değer ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim meri Hanim aslinda yorucu degil sadece bagirsaga doldurmadigim icin sarmasi biraz Zaman aliyor ama dediginiz gibi insan yerken icinde ne oldugunu biliyor :)

      Sil
  2. elıne sağlık davet yemeğı olmus

    YanıtlaSil