17 Mayıs 2011 Salı

mantarli tavuklu milföy

  • yine cok pratik ve güzel bir tarif  malzemeler
  • 1 tane orta boy tavuk gögsü ince ince dogranmis
  • 1konserve mantar (taze mantar daha güzel oluyor)
  • 2 tepeleme yemek kasigi un
  • 250ml tavuk suyu
  • tuz biber
  • 4 adet milföy (8 adet cikiyor )
  • yapilis  ilk önce miföyleri acip buzlari cözülmeden ortadan kesip her karenin ortasina picagin ucuyla hafif bastirarak ciziyoruz bunun icin su bardagi kullanabilirsiniz veya kare olarak cizebilirsiniz üzerine yumurta sarisi sürüp 190derecede pisiriyoruz firindan cikarip sogumaya birakiyoruz

 diger tarafta tavuk etlerini tavada biraz soteleyip uzerine mntari ilave ediyoruz 3 kasik unuda katip karistirarak tavuk suyunu ilave ediyoruz hafif ateste etler pisene kadar ara sira karistiriyoruz

resimlerde gördügünüz gibi pisirdigimiz milföyler daha önce attigimiz cizik kisimlarindan picakla dikkatlice keserek kapak gibi cikariyoruz önceden pisirdigimiz ve soguttumuz tavuk etlerini kasikla milföylerimizin icine esit parcalarda bölüp kestigimiz kapaklari kapatiyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder