15 Mayıs 2011 Pazar

cilek ve rhabarber receli

  • malzeme
  • bir kilo recel sekeri (1.1 olan )
  • 750 gr rhababer türkcesini bulamadim internetten resmini yükledim burda bu zamanlar cok olan kabugu soyulup yenen bir meyve pastalarda cok kullaniliyor genelde  cilekle cok yakisiyor
  • 250gr cilek
yapilis rhababer kabuklari soyulup parmak kalinliginda dogranip yikandiktan sonra tencereye konur üzerine cilekler yikanip ilave edilir sekeride üzerine döküp bir kac saat hatta aksamdan koyabilirsiniz iyice sulanana kadar bekliyoruz ocaga sulanan meyveleri alip agir atesete kaynatiyoruz kaynamaya baslayinca 4 dakika kadar kaynatip ocaktan aliyoruz temizlenmis kaynar suyla yikanmis konserve kutularina doldurup agzini sikica kapatip ters ceviriyoruz böylece vakumlanmis oluyor serin bir yerde saklayabilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder