21 Haziran 2011 Salı

buttercreme li pasta


bu pasta adini ne yazacagimi bilemedim buttercreme dedim aslinda pastaci kremasinin yagli olani :)
buda diger pandispanya ile yaptigim pandispanya tarifi bundan önceki pastayla ayni  kremasi ise 3 su bardagi süt 4 kasik un 4 kasik nisasta 4 yumurta sarisi 8 kasik sekeri bir tencereye koyup iyice cirpiyoruz icinde hic pütür kalmayinca ocagin altini acip karistirmaya devam ediyoruz kaynamaya baslayinca hemen ocaktan alip karistirmaya devam ederken icerisine 100 gr tereyagi ilave edip tereyagi kaybolana kadar karistiriyoruz sicak oldugu icin yag eriyor zaten üzerine strecfolyo serip sogumaya birakiyoruz soguyunca pandispanya kekini alip etrafina cember yada pasta kalibi gecirip kremanin yarisini seriyoruz üzerine 3 tane muz dogruyoruz ikinci pandispanyayi kapatip geri kalan kremayi sürüyoruz ve dolaba soguduktan sonra üzerini kremsanti ve cikolata ile süslüyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder