1 Haziran 2011 Çarşamba

elma jöleli kivili irmikli tatli


elma jölesiyle irmik tatlisi cok yakisti üstü biraz eksi alti tatli cok hos bir yaz tatlisi oldu
malzemeler
1 paket elmali jöle
1litre süt
1 su bardagi irmik
1 su bardagi seker
3-tane kivi
yapilisi ilk önce elmali jöleyi paketin üzerindeki ölcüye göre hazirlayip su ile yikadigimiz kalibin icine döküyoruz icerisine bir tane kiviyi dilimliyor ve sogumasini bekliyoruz soguyunca bir tencereye süte irmik ve sakeri karistirip kaynatiyoruz kaynamaya baslayinca ocaktan alip sogumasini bekliyoruz
soguyunca donan jölenin üzerine dikkatlice seriyoruz ve uzerine yine kivi dilimliyoruz strec folyo ile kapatip kalibi buzdolabina kaldiriyoruz ertesi gün kalibi ters cevirip servis ediyoruz afiyet olsun


2 yorum:

  1. tarifte kivi jölenin içine ekleyin diyor ama kivi jölenin donmasını engelliyor.gitti bir paket jöle:))

    YanıtlaSil
  2. yesim hanim resimde gördügünüz gibi kiviyi icine dilimleyip koydum hic birsey olmadi zaten jöleli kisima bir tane kivi konuyor eger riske girmem derseniz siz sadece irmikli kisima koyabilirsiniz ki bir kac defa yaptim birsey olmadi selamlar seher

    YanıtlaSil