19 Ocak 2013 Cumartesi

cokertme kebabi

      cokertme kebabinin bir cok yapilisi var köfteli izgara et veya sade et uzerine salcali sos olan ben eti zaten salcali pisirdigim icin ekstradan salcali sosa gerek kalmiyor ama köftelisinde öyle yaptim bi ara nasip olursa onuda yayinliyacagim insallah 

mazemeler
  • 3-4 adet patates 
  • yarim kilo kusbasi et
  • iki kasik salca 
  • iki dis sarimsak
  • tuz biber   
  • sivi yag
  • yogurt         
  • ilk önce kusbasi etimizi  bir kasik sivi yagla tencereye alip kavuruyoruz uzerine salcayi ve bir cay bardak su ilave edip etler yumusayincaya kadar pisiriyoruz diger tarafta patatesleri soyup yikayip kuruladiktan sonra ince ince dograyip siviyagda kizartiyoruz 
  • iki dis sarimsagi ezip yogurtla karistiriyoruz   
  • etler pisince ilk önce kizaran patates uzerine yogurt ve son olarak salcali etimizi ilave ediyoruz afiyet olsun

                                                                  

2 yorum: