pastanin keki icin malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardagi seker (200gr)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardagi un (400gr)
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 su bardagi ispanak püresi
- Kremasi icin malzemeler
- 3 su bardagi süt
- 3 paket kremsanti (toz)
- (mini pastacik yapmak isterseniz süslemek icin kivi )
- (ispanaka püresi icin ispanaklar yikanip dograndiktan sonra tencerede suyunu cekene kadar kavrulur biraz iliyinca rondodan gecirilir ,ben derin dondurucudan kullandim )
- 3 Eier200 gr.Zucker250 gr.TK Spinat gehackt -ohne Salz300 grMehl100 gr.Haselnüsse gemahlen1 Backpulver1 TasseÖl1 PäckchenVanillezucker5 BecherSahne5 PäckchenSahnesteif
sirasiyla siviyag eledigimiz ve kabartma tozuyla karistirdigimiz un ve son olarak ispanak püresini karistiriyoruz yaglayip unladigimiz pasta kalibina (26lik )döküp 180 derecede pisiriyoruz
pisen pasta kekimiz soguyunca ikiye bölüyoruz uzerinden cok az keserek ayiriyoruz üzerine süslemek icin süt ile kremsanti tozunu iyice sertlesene kadar cirptiktan sonra yarisini ilk katimiza sürüyoruz iikinci kekimizi koyduktan sonra geri kalan krema ile süslüyoruz son olarak ayirdigimiz ispanakli kekimizden ufaliyarak uzerine serpiyoruz , (eger ufak pastaciklar yapmak isterseniz ortadan böldügümüz ispanakli keki bir bardakla yuvarlaklar kesip uzerine krema surdukten sonra kivi ile süslüyoruz baska meyvede olabilir afiyet olsun
ufak olan pastacıkların sunumu çook şık,kiviyle sunum yapmakda iyi fikir :)
YanıtlaSiltesekkurler ugurböcegi herhangi bir mevsim meyvesiylede olur ben yesile uyar diye kivi kullandim :)
YanıtlaSildaha dun yaptim birde rondom bozuktu rendeledim ispanagi tamda pure olmadi :( muffin kalibinda pisirdim susledim kurtardik:)senin minik ve buyuk coook guzel olmus gelsin kaloriler:)
YanıtlaSil