16 Şubat 2013 Cumartesi

Tost ekmegi salatasi

Aslinda bu tarif bloggerler arasi baya meshur bir tarif  nerdeyse herkes denemis ve memnun kalmis bende  arsivimde bulunsun diye yayinliyorum
  • Malzemeler
    1 paket tost ekmegi
    1 adet haslanmis tavuk gsu 
    200 gr süzme yogurt
    200gr mayyonez 
    1 su bardagi süt (ekmekleri islatmak icin )
    2 dis sarmisak 
    1 adet haşlanmış yumurta
     1 yemek kaşığı kuru nane
    1 yemek kasigi dereotu
    maydonoz
     yapilisi
    önce tavuk   gsünü hasladiktan sonra sarmisakla beraber rondoda iyice eziyoruz 
    süzme yogurt ve mayonezi karistiriyoruz yogurtlu karisimi ikiye ayiriyoruz 
    yarisina ezdigimiz tavuk etini karistiriyoruz .
    tost ekmeginden bir tane alip bir kasik sütle islatiyoruz uzerine tavuketli hrctan sürüyoruz ikinci dilimi koyup tekrar bir kasik sütle islatiyoruz veyine bir kasik tavuklu harctan sürüyoruz tümtost ekmegi bitene kadar böyle devam ediyoruz her dilim arasinda harcla bir kule gibi oluyor
    sonra dikkatlice kulenin en altindan ve en ustunden tutarak kullanacagimiz tabaga
    yan olarak boton olacak sekilde yatiriyoruz simdi ayirdigimiz tavuk eti olmayan yogurtlu mayonezi yiine bundanda biraz ayirarak tost ekmeklerinin her yerine pasta kaplar gibi sürüyoruz uzerine strejfolyo cok bastirmadan kapatip buz dolabina koyuyoruz  aksamdan yapmamiz gerekiyor ki sabaha kadar dinlensin servis etmeden önce folyoyu uzerinden alip ayirdigimiz yogurtla folyonun bozdugu yerleri duzeltiyoruz hasladimiz yumurtayi rendenin kücük yerinde rendeleyip dere otu nane ve rendelenmis yumurta ile süslüyoruz etrafini maydonoz yapraklariyla süsleyip servis ediyoruz  afiyetolsun

2 yorum:

  1. bunu hep denemek istedim ama kısmet olmadı seninki harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bende bunu denemek istemiştim,ama şu süt ile ıslatma olayından çekinmiştim,nasıl bir tat veriyor acaba kestiremedim,görüntü çok güzel :)

    YanıtlaSil