- Malzemeler
1 paket tost ekmegi
1 adet haslanmis tavuk gögsu
200 gr süzme yogurt
200gr mayyonez
1 su bardagi süt (ekmekleri islatmak icin )
2 dis sarmisak
1 adet haşlanmış yumurta
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kasigi dereotu
maydonoz
yapilisi
önce tavuk gögsünü hasladiktan sonra sarmisakla beraber rondoda iyice eziyoruz
süzme yogurt ve mayonezi karistiriyoruz yogurtlu karisimi ikiye ayiriyoruz
yarisina ezdigimiz tavuk etini karistiriyoruz .
tost ekmeginden bir tane alip bir kasik sütle islatiyoruz uzerine tavuketli hrctan sürüyoruz ikinci dilimi koyup tekrar bir kasik sütle islatiyoruz veyine bir kasik tavuklu harctan sürüyoruz tümtost ekmegi bitene kadar böyle devam ediyoruz her dilim arasinda harcla bir kule gibi oluyor
sonra dikkatlice kulenin en altindan ve en ustunden tutarak kullanacagimiz tabaga
yan olarak boton olacak sekilde yatiriyoruz simdi ayirdigimiz tavuk eti olmayan yogurtlu mayonezi yiine bundanda biraz ayirarak tost ekmeklerinin her yerine pasta kaplar gibi sürüyoruz uzerine strejfolyo cok bastirmadan kapatip buz dolabina koyuyoruz aksamdan yapmamiz gerekiyor ki sabaha kadar dinlensin servis etmeden önce folyoyu uzerinden alip ayirdigimiz yogurtla folyonun bozdugu yerleri duzeltiyoruz hasladimiz yumurtayi rendenin kücük yerinde rendeleyip dere otu nane ve rendelenmis yumurta ile süslüyoruz etrafini maydonoz yapraklariyla süsleyip servis ediyoruz afiyetolsun
16 Şubat 2013 Cumartesi
Tost ekmegi salatasi
Aslinda bu tarif bloggerler arasi baya meshur bir tarif nerdeyse herkes denemis ve memnun kalmis bende arsivimde bulunsun diye yayinliyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bunu hep denemek istedim ama kısmet olmadı seninki harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilBende bunu denemek istemiştim,ama şu süt ile ıslatma olayından çekinmiştim,nasıl bir tat veriyor acaba kestiremedim,görüntü çok güzel :)
YanıtlaSil