24 Şubat 2011 Perşembe

cokokremli ve kayisili cupcake


cokokremli kup cake tarifi
malzeme

  • 100 gr un
  • 20gr kakao (sekersiz)
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 40 gram teryag (yumusak)
  • 120ml süt
  • 1 yumurta
  • 120gr cokokrem (nutella)
üstü icin kakolu krem santi kullandim
yapilisi
önce teryagi yumurta ve tuz iyice cirpiyoruz sonra süt ile kakaoyu
karistiryoruz  unu ve kabartma tozunu ileve edip en son cokokremi karistiriyoruz
iki kasik yardimiyla maffin pisirme kagirtlarina yarisindan biraz fazla doldurup önceden isitilmis firinda
30 dakika pisiriyoruz 180 derece (konveksiyonlu umluft firinlarda herzaman ayar biraz daha düsük olur )
firindan cikarip soguduktan sonra bir bardak 200 ml süt ile cirptigimiz kakaolu kremsantiyi krema torbasiyla üzerini süslüyoruz
krema torbasi olmassa herhangi bir derin dondurucu posetinin ucunu kücük delik acarakta kullanabilirsiniz


kayisili cupcake tarifi
malzeme
  • 200 gr teryag (yumusak)
  • 3 yemek kasigi siviyag
  • 1 cimdik tuz
  • 160 gr seker
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr un
  • 50 gr bugdaynisastasi
  • 2 kahve kasigi kabartmatozu
üzerinin kremasi icin

  • 1 kutu konserve kayisi
  • 2 paket krema sertlestirici
  • 60 gr tereyag (yumusak)
  • 50 gr pudra sekeri
  • 350 gr krempeynir
  • yapilisi
tereyagi sivi yag tuz ve seker cirpilir yumurtalar ilave edilip seker eriyinceye kadar cirpilir sonra un nisasta kabartma tozu elenerek karisma katilir iki kasik yardimiyla maffin pisirme kagirtlarina dagitilir benim pisirirken kagirt kalmamisti bir iki tanesini normal kahve fincanlarimin icinde pisirdim sadece cikarmasi biraz zor oldu bizimkiler kasikladilar fincanlardan :)

kremasi icin konserve kayisilar rondoya konur suyunu süzmeniz gerekiyor
icine  krema sertlestiricileri katip rondoda püre haline getirin
daha sonra mixerle tereyagi pudra sekerini karistirin en sonunda krempeyniri karistirip sogumasi icin dolaba koyun
ben maffinleri pisirmeden evvel hazirlamistim kremalari
ayni coko kremlide oldugu gibi maffinler soguyunca krema ile süsleyin

bu maffinler kremasi olmadanda cok lezzetli oluyor yani fazla ugrasmak istemesseniz kremayi yapmasanizda olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder