24 Şubat 2011 Perşembe

profiterol pasta

 kek icin malzeme
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr seker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr un
  • 1 kahve kasigi kabartma tozu
  • 125 gr teryagi (sivi)
yapilisi
3 yumurta seker ve vanilya iyice cirpilir un ve kabartmatozu elendikten sonra yumurtali karisima eklenir en son eritilmis teryagi karistirilir (teryagi sicak olmasin ) kek kalibina döküp 180 drecede yaklasik 25 30 dakika pisirilir
kürdan testi unutmayin kek pisince firindan cikarip sogumaya birakin
visneli karisim icin
malzeme
  • bir sise visne kompostosu
  • 1 pket vanilyali puding
sise konservedeki visneleri süzüp suyunu puding tozu ile karistirip pisirin sürekli karistirmaniz gerekiyor hemen katilastigi icin kaynamaya baslar baslamaz ocaktan alip süzdügünüz visneleride karistirin

kremanin tarfi
  • 3 paket cig krema toplam 600 ml
  • 1 pket vanilya
  • 6 yaprak celatin
  • bencelatin yerine agartine kullaniyorum bitkisel celatin oluyor
  • 300 gr yogurt
  • 2 paket hazir profiterol
yapilisi
kremayi mixerle vanilyayla beraber sertlesinceye kadar cirpiyoruz
icine hazir celatini katiyoruz burada agartine kullanacaksaniz 1 paket agartine 200ml suyla kaynatilip iliyinca kremaya karistiriyorsunuz en son yogurdu kremaya katiyorsunuz


 simdi ilk olarak yikayip temizledigimiz kek kalibinin icine kekimizi yerlestiriyoruz üzerine buzluktan cikardigimiz profiterölleri don olarak diziyoruz bir artanlari üzerine süslemek üzere ayiriyoruz
 üzerine pisirdigimiz visneli pudingi döküyoruz
 en son olarak kremayida döküp düzeltikten sonra dolaba koyup iyice sogumasini bekliyoruz bir gün önceden veya aksamdan yaparsaniz daha iyi olur
 daha sonra soguyan ve sertlesen kekin etrafini dikkatlice bicakla siyirip kek kalibini cikariyoruz üzerini zevkinize göre süslüyorsunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder