24 Şubat 2011 Perşembe

kayisi karamelli pasta



malzemeler

kek icin
4 yumurta
160 gr seker
100 gr un
100gr bugday nisastasi
2 kahve kasigi kabartmatozu
4 kasik ilik su
1 fiske tuz
1 paket vanilya
kayisili püre icin 1 kutu konserve kayisi
yada sekerli suda hasladigimiz kayisida olabilir  
2 paket krema sertlestirici

kremasi icin
3 paket cig krema (schlagsahne) 600ml
iki paket dr oetker paradiescreme caramel sahne
(türkiyede adi kremole caramelli olan )
600 ml süt
agartine (bu celatinin bitkisel olani )
(yada 6 yaprak celatin )
yapilisi
kek icin yumurtalarin akini ayiriyoruz
1 fiske tuz ve  4 kasik ilik su ile beyaz bir köpük oluncaya kadar cirpiyoruz
diger bir kapta yumurta sarisini seker ve vanilya ile iyice cirpiyoruz köpük köpük olunca icineönce yumurtanin akini sonra  eledigimiz un ve nisasta ve kabartma tozunu  karistiriyoruz
önceden isitilmis firinda 180 derece konveksiyonlu (umluft) firinlarda 160 derecede 35 dakika pisirin
cikarmadan önce  kürdan testi yapin keke batirdiginiz kürdan temiz cikarsa pismis demektir
firindan cikardigimiz keki soguduktan sonra 3e yada azkabarmissa 2 ye bölün
kayisiezmesi icin
konserve kayisinin icinden bir kac tane süslemek icin ayirip  gerisini ve  birazda suyundan ve iki tane crema sertlestiriciyi rondoda kati bir püre haline gelene kadar karistiriyoruz

kremanin yapilisi
önce kremayi sertlesinceye kadar cirpin
sonra iki paket  paradiescreme
600ml süt le iyice cirpin yaklasik 3 dakika
diger tarafta 200 ml suda kaynattigimiz agartine
biraz iliyinca önce kremayi sonra agartineyi paradiescremin icine karistirin
(bu bölümde celatin kullananlar suda yumusayan celatini karisima karistiriyorsunuz )
daha sonra kestigimiz keklerin bir tanesini pisirdigimiz pasta kalibini temizlediktensonra icine yerlestiriyoruz üzerine kayisili püreyi sürüyoruz ikinci keki üzerine koyuyoruz kremanin yarisini döküp son keki koyuyoruz geri kalan krem ile pastayi süslüyoruz

2 yorum:

  1. Iyi Aksamlar ben Almanyadan Zeynep tarifleriniz cok güzel ve kesinliklede lazizdirler, ellerinize saglik. Benim en cok ve en basta merak ettigim konu tariflerde kullandiginiz malzemeler helal konusunda hayvansal konuda saglammi biliyorsunuz isim yazmasada E numaralari oluyor, yani size güvene bilirmiyim ????? cevaplarsaniz cok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkürler zeynep sorun icin malesef bu sorunumuz var bu memlekette o sevmedigim hayvan ucuz oldugu icin nerdeyse herseye katiyorlar alirken elimden
      geldigi kadar dikkat ediyorum hatta bazi firmalara yazdigim olmustu emin olmak icin ama benimde bazen yeni ögrendigim seyler oluyor malesef ama her seyin helal olmasina dikkat ediyorum insallah selamlar seher

      Sil