1 Şubat 2013 Cuma

cakma kestane sekeri (festane sekeri)

evet arkadaslar bu sefer cakma kestane sekeri yaptim ama kestaneden degil fasulyeden nami deger festane sekeri   tarifini yogurtland dan almistim uzun zamandir denemek istedigim tarifler icinde bekliyordu gecenlerde yine misafirlerime degisik bir tarif sunmak icin bunu yapayim dedim ve düsündügüm gibi hepsi cok sasirdi kuru fasulyeden oldugunu duyunca  benim gibi kestane sekeri seviyorsaniz mutlaka tavsiye ederim tarifi icin
  • Malzemeler 
  • 3adet  yumurta 
  • 125 gr tereyag (oda sicakliginda)
  • 2 subardagi seker 
  • 1 su bardagi cekilmis ceviz 
  • 2 su bardagi kuru fasulye (haslandiktan sonra ) ben konserve kullandim 
  • 1 paket kabartma tozu
yapilisi kuru fasulye benim gibi kolaya kacmiyacaksaniz eger ilk önce haslayip  suzmeniz gerekiyor sonra bir catal yardimiyla veya blenderle iyice eziyoruz taze hasliyacaksaniz biraz suyundan koyabilirsiniz ben bir iki kasik sut ilave ettim ezerken sonra  yumurta, yumusak tereyag ,seker, ceviz ve en son kabartma tozu ilave ederek mixerle iyice cirpiyoruz un falan katmaya kalkmayin baya civik bir hamur oluyor daha sonra cam dikdörtken kalibi alimunyumfolyo ile kapladim camda  olmuyor diye not almisim yada celik tepside ola bilir benim firin tepsisi buyuk geleceginden borcami folyoladim hamurumuzu döküp150 derecede yaklasik 1 saat pisiriyoruz eger uzeri cok piser gibi olursa uzerinede folyo kapatabilirsiniz cikarmadan mutlaka kurdan batirip pisip pismedigini kontrol ediyoruz pisince firindan cikarip sogumasini bekliyoruz soguyan kekimizi elimizle yuvarlak toplar yapiyoruz arada bir elimizi yikamamiz gerekebilir ben  tam sogumasini beklemedim icin biraz yapisiyordu sonra yuvarladigim kestane sekerlerini yagli kagirt uzerine dizdim
uzerine kuvertur cikolatayi eritip catali cikolataya batirip batirip kestane sekerlerinin uzerine gezdirdim  bu asamayi yapmak zorunda degilsiniz cikolata sosuda dökebilirsiniz veya findik fistik lada susleyebilirsiniz zevkinize kalmis (not mutlaka  bir kac saat buzdolabinda bekletin cok daha lezzetli oluyor soguk soguk) ben elimde yaparkende bir iki tane yuruttugum icin aradaki farki biliyorum ;) denemek isterseniz size kolay gelsin ve afiyet olsun

4 yorum: