26 Şubat 2013 Salı

Halleyli pasta

yine yapmasi cok basit olan bir tarif yapip dolaba koymasi bes dakika sürmüyor resimi aksamdan olunca böyle karanlik cikiyor 
  • malzemeler 
  • 1 paket halley 
  • 2 paket kremsanti toz 
  • 2 bardak süt 
  • 1 bardak iri dövülmüs ceviz veya findik 
uzerine cikolata sos icin 
  • 2 kasik kakao
  • yarim cay bardagi seker 
  • 2 yemek kasigi nisasta 
  • 2 /5 su bardagi süt 
  • 1 yemek kasigi teryag
ilk önce iki bardak sütle kremsantiyi cirpiyoruz icerisine küp küp dogradimiz halleyleri katiyoruz dövülmüs ceviz veya findiklarida ilave edip strejfolyo ile kapladigimiz kalibin icine döküp üzerinide kapatip buzluga koyuyoruz sosu icin sütün icerisine kakao seker ve nisastayi iyice karistirdiktan sonra ocagin uzerine alip devamli karistirarak kaynamasini bekliyoruz kaynamaya baslayinca ocaktan aliyoruz cok kati olursa biraz süt ilave edebiliriz pisen cikolata sosumuzu ocaktan alip arasira karistirarak sogumasini bekliyoruz  bir iki saat dolapta donan pastamizi cikartip servis tabagina ters ceviriyoruz uzerine cikolata sosu dökerek servis ediyoruz afiyet olsun

5 yorum:

  1. hem pratik hemde şık yaz aylarında ne güzel gider ama :)

    YanıtlaSil
  2. ELİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR:)

    YanıtlaSil
  3. tesekkürler ugur böcegi

    tesekkurler elif hanim

    güzl yorumlariniz icin

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım gerçekten çok pratikmiş :))
    Soğuk soğuk yazın ne de güzel gider.....
    Bana da beklerim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldiniz fatos hanim
      yorumunuz icin cok tesekkurler

      Sil