11 Şubat 2013 Pazartesi

portakal kabugunda kek

 Selamlar herkese olumsuzluklar hala devam ediyor malesef evde herkes birer ikiser yatiyor bende kendimi pek iyi  hissettigim söylenemez ama en azindan bir iki yayin yapayim dedim yarin icin cok islerim  var  bakalim bu sartlarda mümkün olacakmi nasip kismet neyse gine oktay ustadan bir tarif denedim cok güzel oldu yalniz portakallar biraz ufakti bu yüzden fazla doldurdum keki siz yapmayi düsünürseniz iri boy tercih edin kek piserken etrafina  yayilmasin onun haricinde ben kakao da kullanmadim sadesini yaptim bunun disinda kek piserken  etrafa yayilan  koku müthis di dogrusu misafirlerinize farkli seyler sunmayi seviyorsaniz tam size göre derim gecelim tarife 

  • 6 adet  portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardagi  toz şeker
  • 1 cay bardagi süt
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 caybardagi portakil suyu
  • un ölcüsünü 6 tepeleme yemek kasigi demis( ben ölctüm  5 kasik bir su bardagi oldu 1 kasikta yarim cay bardagi kadar oldu )
 Yapilis ilk önce portakallar ortadan ikiye bölünecek benimkiler ufak oldugu icin tam ortadan bölmedim eger portakallar büyük olursa 12 adet cikiyor ben biraz tepelerinden kestim sonra iclerini kasik yardimiyla oyuyoruz yikayip mutfak pecetesine cevirip kurumasini bekliyoruz bu arada
yumurta ve sekeri mikserde iyice cirpiyoruz siviyag süt ve portakal suyunu ilave ediyoruz (icinden oydugum portakallardan süzdüm fazla geleni portakalli muhallebi yaptim )son olarak un ve kabartma tozu ilave ediyoruz kasik yardimiyla portakal kabuklarini dolduruyoruz ikiser parmak bos kalmasi lazim yoksa benim gibi fazla tasar ben portakallari maffin kalibina koydum sabit dursunlar diye maffin kalibiniz yoksa siz bir tepsiye yan yana da sabit leyip koyabilirsiniz

 önceden isitilmis firinda 180 derecede pisiriyoruz cikarmadan önce kürdan testini unutmayin kolay gelsin afiyet olsun selamlar 













9 yorum:

  1. çok iilginç ilk defa görüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş görünüyorlar, portakal da olunca eminim lezzetlidirler. Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. A AAA çok güzel ve harika fikir bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Seher Hanım ziyaretinize çok mutlu oldum,görüşmek dileğiyle sevgiler takipteyim :)

    YanıtlaSil
  5. tesekkurler ugurcegi her zaman beklerim ;)

    YanıtlaSil
  6. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ACABA TADI NASIL :)

    YanıtlaSil