2 Mart 2013 Cumartesi

cilekli pasta

Carsamba günü kizim okuldan bir kac arkadasini getirecekmis anne bize pasta yaparmisin demisti ayni gün birde berlinden misafirlerim vardi ustelik oglumda süpriz bir sekilde okuldan arkadasini getirince elim ayagima karisti bir taraftan kücük oglum bir taraftan evdeki cocuklar baya senlik vardi anlayacaginiz allahtan evde cogu zaman bulundururum pandispanya keki cok pisirip soguyunca dilimleyip derin dondurucuya atiyorum böyle acil durumlarda cok ise yariyor bende o kosturmacada bu pastayi yaptim alelacele süslemesini istedigim gibi yapamadim ama tadi cok lezzetliydi zaten butun kosturmaca cocuklarin sevincine degerdi bence . böyle ufak tefekte olsa birseyler sunup karsimdaki insanin begendigini görmek beni cok mutlu ediyor neyse geceyim tarife 
  •  6 yumurta 
  •  2 paket vanilya
  •  250 gr pudra sekeri 
  •  125 ml siviyagy
  •  250 ml vanilya sosu 
  •  250 gr. un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • bunu kakaolu yapmak istersek o zaman 50  gr kakao ekleyip unu 200gr kullaniyoruz 
  • yapilisi ilk önce yumurtalari sekerle mixer yardimiyle iyice -3-4 dakika iyice beyazlasana kadar cirpiyoruz sonra sirasiyla siviyag vanilya sosu ve son olarak eleyip kabartma tozu ile karistirdigimiz unu ekleyip yaglayip unladigimiz kaliba döküyoruz 26 lik ölcü icin ben (yukardaki pandispanyayi 18 likte pisirdim o yüzden 4 katli oldu ) 165 derecede 60 -70 dakika firina göre bende 60 dakikada pisti kürdan testi yapmayi unutmayalim pistikten sonra firindan cikartip soguyunca ortadan ikiye kesiyoruz 
  • kremasi icin
  • 1 paket cilekli kremsanti toz
  • 3 paket krema sivi (200ml)
  • 2 paket cilekli cikolata (yogurette )
  • icine koymak icin bir avuc damla cikolata 
  • bir avuc badem kiriklari 
  • cilek veya muz 
iki paket kremayi tencerye koyup iki paket 400 gr cilekli cikolatayi kirip kremanin icine katiyoruz yavas vayas karistirarak cikolatanin iyice erimesini bekliyoruz eriyien kremali cikolatayi ocaktan alip sogumasini bekliyoruz soguyunca buzdaolabina koyup en asagi 4-5 saat bekliyoruz ben aksamdan koyuyorum sabah olunca soguyan kremayi mixerle cirpiyoruz kremsanti kivamina geliyor 
kestigimiz pandispanya kekin ilk katini tabaga koyup etrafina cember veya pisirdigimiz kalibin kenarlarini takiyoruz üzerine bu cilekli kremadan yarisini seriyoruz uzerine muz(veya cilek ) dilimleyip ikinci kati koyuyoruz kremanin geri kalanini koyup damla cikolata ve badem kiriklari koyuyoruz son olarak geri kalan sivi kremayi bir paket cilekli kremsanti tozuyla cirpip pastamizi süslüyoruz afiyet olsun

9 yorum:

  1. Pasta harika olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. pastanin renkleri cok hos olmus burda cilekli cikolata varmidir ki:s

    YanıtlaSil
  3. pakette olan degil uzun pismis lavas hobicim sanada iyi geceler

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik bence cok güzel olmus cocuklar icin helede süper bir pasta cikmis ortaya,
    seker hamurunu paylastiginizi yazmissiniz ama ben bulamadim tüm pastalarinizi ve keklerinize baktim. hepside birbirinden güzel ellerinize saglik.
    Aralarindan kermesimiz icin denemek istediklerimde var ins. bakalim :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. yorumlariniz icin cok tesekkurler

    mavi sanirim turkiyede görmüstüm yogurette diye yoksa damla cikolata satan yerlerde var cilekli damla cikolata eminönünde de görmüstüm ama o uzun lavaslardan burda bulmak zor burda yuvarlak paketlerde var onlarla deneyeyim

    pasasofram beyendigine sevindim seker hamuru seker hamuru linki altinda burayada ekliyim selamlar

    YanıtlaSil
  7. http://yemekvehobi.blogspot.de/2012/07/seker-hamuru-yapimi.html

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor.. Blogunuzu gezdim çok beğendim.. Sizi izlemeye aldım.. Bende beklerim.. İzmirdenlezzetler den sevgiler..

    YanıtlaSil